Beschrijving van de
Biologische kokosolie MCT 500 ml Ölmühle Solling
MCT (middellange keten vetzuren) uit biologische kokosolie.
Eigenschappen van MCT-olie
MCT-olie op basis van kokosolie is, in tegenstelling tot andere MCT-oliën, uiteraard volledig vrij van dierlijke producten, dus vegan en glutenvrij . Het is geurloos en neutraal van smaak en bovendien helder en transparant – net als water. In de keuken is hij perfect voor salades, sauzen of smoothies . Vergeleken met pure kokosolie is MCT-olie gevoelig voor licht. Om de houdbaarheid te verlengen, biedt onze fabriek het aan in een bruine glazen fles met een praktische opvouwbare dispenser.
Wat maakt middellange ketenvetzuren zo speciaal?
De middellange ketenvetzuren van MCT-olie – caprinezuur en caprylzuur – worden bijzonder goed door het lichaam gemetaboliseerd vanwege hun speciale structuur en korte koolstofketens . Hierdoor hoeven ze niet eerst verteerd en getransporteerd te worden via het lymfestelsel, maar bereiken ze rechtstreeks via het bloed de lever. Middellangeketenvetzuren worden direct omgezet in energie , om bijvoorbeeld direct in de energiebehoefte van de skeletspieren en de hersenen te voorzien of om ketonlichamen als energiedragers aan te maken.
Wat zijn MCT-oliën?
De afkorting MCT, of middellange keten triglyceriden, vertaalt zich naar: middellange keten vetzuren. MCT-oliën bestaan uitsluitend uit middellange ketenvetzuren. Ze hebben 8 tot 10 koolstofatomen in het molecuul. Dit onderscheidt MCT-oliën van alle andere algemeen bekende oliën, omdat pure MCT-oliën niet in de natuur voorkomen. Plantaardige vetten bestaan altijd uit een combinatie van verschillende vetzuren, zoals middellange en lange keten vetzuren (lange keten triglyceriden = LCT met meer dan 10 koolstofatomen).
Middellange ketenvetzuren komen vooral voor in tropische plantaardige oliën zoals kokosolie of palmolie. Kokosolie bestaat bijvoorbeeld voor de helft uit middellange en voor de helft lange vetzuren. Om pure MCT-olie te produceren, die alleen middellange ketenvetzuren bevat, moeten ze worden geëxtraheerd, dat wil zeggen gescheiden van alle andere vetzuren.
De natuurlijke triglyceriden van kokosolie worden fysiek gescheiden in middellange- en langeketenvetzuren door zachte destillatie van de vrije vetzuren bij lage temperaturen. Dergelijke verrijkte vetzuren met middellange ketens produceren van nature triglyceriden met een lager smeltpunt.
Bij Ölmühle Solling is het bijzonder belangrijk dat de extractie op natuurlijke wijze plaatsvindt - zonder chemische behandeling of het gebruik van andere onnatuurlijke scheidingsmethoden. De MCT-olie van Ölmühle Solling wordt puur mechanisch gewonnen, waardoor deze de hoogst mogelijke kwaliteit heeft en voldoet aan de strenge eisen van ecologische richtlijnen.
- 60 g caprylzuur (C8) / 100 g
- 40 g caprinezuur (C10) / 100 g
Ingrediënten: MCT** kokosolie uit biologische landbouw
Herkomst ingrediënten: Niet-EU-landbouw
Voedingswaarde | per 100 gram |
Energiewaarde: | 3700 kJ/900 kcal |
Vet: | 100 gr |
inclusief: | |
verzadigde vetzuren: | 99,9 gram |
enkelvoudig onverzadigde vetzuren: | 0,0 g |
meervoudig onverzadigde vetzuren: | 0,0 g |
Koolhydraten: | 0,0 g |
waaronder: suikers | 0,0 g |
Eiwit: | 0,0 g |
Zout: | 0,0 g |
Nettovolume: 500 ml
Voorzorgsmaatregelen: De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden. Het product mag niet zonder medisch advies worden gebruikt door zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen. Het product kan niet worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding. Niet gebruiken als u allergisch bent voor één van de ingrediënten. Wij raden een uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl aan. Beschermen tegen licht, bewaren bij kamertemperatuur, op een droge plaats, buiten bereik van kleine kinderen.
Fabrikant: Ölmühle Solling GmbH, Duitsland
Eigenschappen
Productcode | 394442 |
Categorie | Oliën, Oliën en boters |
Merk | Ölmühle |
Levering vanaf | Polen |
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.