Beschrijving van de
Biologisch kikkererwtenmeel, 500 g, Fior di Loto
Kikkererwt (Cicer arietinum L.) is een oude peulvrucht, oorspronkelijk afkomstig uit West-Azië, al bekend en gewaardeerd door de Egyptenaren, Joden, Grieken en vooral door de oude Romeinen.
Kikkererwten worden voornamelijk gedroogd gebruikt. De zaden zijn bolvormig, min of meer groot en glad, meestal strokleurig.
Kenmerken :
- 100% plantaardig en natuurlijk, dit biologische meel is uitstekend geschikt voor het bereiden van gezonde, goede en authentieke gerechten; ideaal voor het koken van falafel, om toe te voegen aan het deeg van bakproducten zoals brood, koekjes, repen en pizza, maar ook om heerlijke soepen te maken.
- Natuurlijke bron van eiwitten en vezels.
- Vezelrijk: de voedingsclaim is toegestaan als het eindproduct een gehalte aan voedingsvezels heeft van minimaal 6 gram per 100 gram of 3 gram per 100 kcal.
- Eiwitrijk: de voedingsclaim is toegestaan als minimaal 20% van de energie van het product uit eiwitten komt.
- Veganistisch: Het recept bevat geen gebruik van ingrediënten van dierlijke oorsprong of hun derivaten.
Manier van gebruik:
Kikkererwtenmeel is ideaal voor het maken van hartige taarten, kikkererwtengehaktballetjes en falafel, pannenkoeken en omeletten zonder eieren, of als vervanger van zacht tarwemeel voor het maken van aardappelgnocchi.
Voorzorgsmaatregelen:
Kan sporen bevatten van gluten, soja, sesamzaad en lupine.
Opslagmethode:
Op een droge en koele plaats, uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen.
Presentatie :
500 gr.
Eigenschappen
Productcode | 70588 |
Categorie | Meel, Meel, zemelen en mixen |
Merk | Fior Di Loto |
Volume | 500 g |
Levering vanaf | Roemenië |
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.