Beschrijving van de
Biologische cacaobonen, 250 g, RawBoost
Criollo cacao is de beste kwaliteit cacao met een zeer laag cafeïnegehalte. Cacao, ook wel het ‘voedsel van de goden’ genoemd, was lange tijd het betaalmiddel in plaats van goud (voor de Maya’s en Azteken). Rauwe cacaobonen bevatten meer dan 300 verschillende chemische verbindingen die gunstig zijn voor het menselijk organisme. Het is de rijkste bron van antioxidanten ter wereld (polyfenolen, catechinen, epicatechinen), mineralen (de belangrijkste bron van organisch magnesium ter wereld, 9 g cacao bevat de aanbevolen dagelijkse dosis ijzer, chroom, mangaan, zink, koper ), vitamines, tryptofaan en tryptamine serotonine (stoffen die de stemming verbeteren) en omega 6-vetzuren.Weinig mensen kennen de buitengewone voordelen die rauwe cacaobonen voor het hele lichaam kunnen bieden. Omdat cacao in verwerkte staat (chocolade) wordt verkocht, brengt het slechts 10% van de voedingskwaliteiten van de rauwe cacao naar het lichaam. Een van de aminozuren die overvloedig aanwezig zijn in rauwe cacao, tryptofaan, wordt bijvoorbeeld volledig vernietigd bij het kookpunt. Een ander bestanddeel, fenylethylamine (een klasse chemische stoffen die ook door het lichaam wordt geproduceerd als we verliefd worden, en die een belangrijke rol spelen bij het versterken van de helderheid en het concentratievermogen), wordt vernietigd tijdens het roosteren van cacaobonen. Omega 6 is een van de zeer heilzame vetzuren, maar die niet door het menselijk lichaam kunnen worden gesynthetiseerd, en wordt aangetroffen in rauwe cacao. In verwerkte cacao wordt omega 6 ranzig en kan ontstekingsreacties in het lichaam veroorzaken.
Het enige voedsel waarin anandamide is ontdekt (een endorfine die het menselijk lichaam aanmaakt na lichamelijke inspanning, ook wel de ‘stof van geluk’ genoemd) is rauwe cacao. Cacao bevat ook een reeks chemicaliën die ontstekingen van de wanden van bloedvaten voorkomen. Cacao is een enorme bron van antioxidanten en versterkt de gunstige effecten van geneeskrachtige planten en paddenstoelen. Uit onderzoek naar cacao is gebleken dat cacao het beste natuurproduct blijft als het gaat om gewichtsverlies en energie. Wat de smaak betreft, heeft het een bijzondere affiniteit met maca, een superfood dat vooral wordt geconsumeerd vanwege zijn afrodiserende eigenschappen.
Criollo cacaobonen, voordelen:
- ze ondersteunen het hart en het cardiovasculaire systeem op fysiek, metafysisch en spiritueel niveau, en worden door de Azteken 'bloed van het hart' genoemd;
- astma-aanvallen verminderen;
- onderdrukt op natuurlijke wijze de eetlust en helpt bij het afvallen;
- beschermt DNA tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen;
- versterkt superfoods en medicinale paddenstoelen;
- helpt de dikke darm schoon te maken, omdat het een belangrijke bron van vezels is;
- het voorkomen van tandcariës verminderen.
Rauwe cacaobonen kunnen als zodanig worden geconsumeerd of gemengd met honing, kruiden en etherische oliën voor intern gebruik.
Ingrediënten:
100% biologische Criollo cacaobonen (Theobroma cacao).
Presentatie:
250 gr
Eigenschappen
Productcode | 4336 |
Categorie | Biologische producten, Gezond eten, Glutenvrije producten, Vegan producten |
Merk | Rawboost |
Volume | 250 g |
Levering vanaf | Roemenië |
Productbeoordelingen
Biologische cacaobonen, 250 g, RawBoost
Hartelijk dank voor uw feedback! Het is doorgestuurd naar moderatie.
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.