Beschrijving van de
Groene gerstpoeder, 200 g, Phyto Biocare
Wat is groene gerst?
Jonge gerstplanten vormen een complexe bron van zeer waardevolle voedingsstoffen, noodzakelijk voor het menselijk lichaam als dagelijkse inname: eiwitten, plantaardige vezels, vitamines (A, B, C, E, P), mineralen (K, Fe, Ca, Mg) , micro-elementen (Mn, Zn, Cu), chlorofyl.
Daarnaast zijn er ook zeer waardevolle componenten vanwege hun effect op de stofwisseling en het biochemische evenwicht van het lichaam: bioflavonoïden, polysachariden en enzymen.
Groene gerstpoeder (Hordeum vulgare) is een 100% natuurlijk voedingssupplement, verkregen uit de bladeren van de jonge groene gerstplant, geoogst als de plant 20 - 30 cm hoog is. Op deze afmetingen (vóór de vorming van de stengel zelf) accumuleert de plant de hoogste concentratie aan voedingsstoffen - omdat hij deze in de latere ontwikkelingsstadia kan gebruiken voor de gedifferentieerde synthese van de plantstructuren (stengel/stro, aar, zaden, enz.).
Er zijn vergelijkende onderzoeken die een netto hoger gehalte aan voedingsstoffen in groene gerstpoeder hebben aangetoond in vergelijking met andere plantaardige bronnen die bekend staan om hun gunstige effecten op de gezondheid.(1)
Enkele suggestieve voorbeelden met betrekking tot de voedingswaarde van groene gerstbladeren:
- bevat >200 keer meer vitamine B1 dan een blad groene salade
- 7 keer meer vitamine C dan sinaasappels
- 16 keer meer vitamine B1 dan tomaten
- 5 keer meer ijzer dan spinazie
- 10-11 keer meer calcium dan in koemelk
- 25 keer meer kalium dan bananen
- 20 keer meer vitamine E dan in volkorenmeel, enz
Door groene gerst te consumeren worden al deze componenten geabsorbeerd en genereren ze een synergetisch effect, waardoor het groene gerstpoederproduct een superfood wordt, een complex en compleet voedingssupplement dat de levenskwaliteit verbetert van iedereen die het in hun dagelijkse voeding opneemt.
Gerst wordt al duizenden jaren gebruikt in de dagelijkse voeding van veel van de langstlevende Aziatische volkeren (Japanners, Chinezen, Indiërs).
Door dit product onder de aandacht van onze collega's te brengen, stellen we alleen maar een terugkeer voor naar schoner, natuurlijker en industrieel onbewerkt voedsel, met duidelijke en onmiddellijke voordelen voor hun gezondheid en welzijn.
Groene gerstpoeder is een voedingssupplement. Zijn rol in het menselijke dieet is om het lichaam te voorzien van een mengsel van zeer waardevolle voedingsstoffen, die bij constante toediening, dagelijks met tussenpozen van minimaal 30-60 dagen, vanuit biochemisch oogpunt weer in evenwicht komen. en energiek.
Als we de definitie van ziekte aanvaarden als een biochemische en energetische onevenwichtigheid in het lichaam (de organen), dan is het herstellen van deze interne evenwichten uiterst belangrijk en maakt deel uit van het herstelproces.
Met andere woorden: de consumptie van voedingssupplementen alleen kan de door artsen voorgeschreven hulpstoffen niet vervangen en vormt op zichzelf geen therapie. Maar door het niveau van de interne energie te verhogen, door het biochemisch opnieuw in evenwicht brengen van het interne milieu, worden ze zeker een actieve rol in het herstelproces en bij het tot stand brengen van welzijn op het niveau van het hele organisme.
Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, zei: "Laat uw voeding uw medicijn zijn" of "De beste dokter is de natuur".
Het is helemaal waar en het past meer dan ooit bij vandaag, want vandaag de dag leven we meer dan ooit in een alert ritme (soms chaotisch), in stress en vervuiling, we zijn sedentair en we eten slecht, we slapen onvoldoende en zonder rust, en dus op. Dit alles laat diepe sporen na op de menselijke gezondheid: vandaag de dag zien we enorme populaties met overgewicht (bijvoorbeeld 60% van de Amerikanen maar ook 40% van de Roemenen), we zijn getuige van de alarmerende toename van het aantal ziekten door cardiovasculaire oorzaken, we zien de toename van het aantal en ernst van ziekten, voeding, inflammatoire gewrichtsziekten en vooral zijn we getuige van de manifestaties van deze ziekten bij steeds jongere mensen.
Een gecontroleerd dieet, elke dag regelmatige maaltijden, voldoende waterverbruik (ideaal = 40 ml/kg lichaam/dag), dagelijkse lichaamsbeweging, rustige, voldoende en rustgevende slaap, dit zijn allemaal minimale voorwaarden om gezonder te zijn en beter bestand tegen ziekten.
De toevoeging van een natuurlijk product dat zeer rijk is aan voedingsprincipes aan de dagelijkse voeding is een zeer goede maatstaf voor de bescherming en versterking van de gezondheid.
Voorbeelden van aandoeningen waarbij de consumptie van groene gerst de symptomen kan verbeteren:
Ziekten van het spijsverteringskanaal
- groene gerstpoeder heeft een alkalisch karakter, dus het eerste effect zal de maagzuurgraad zijn, een fenomeen dat afneemt totdat het verdwijnt onder de omstandigheden van constante consumptie
- door het gehalte aan plantaardige vezels zorgt het dieet met groene gerstpoeder voor ontgifting en verbetering van de darmtransit
- ook op darmniveau en ook door de inname van vezels en chlorofyl, herstelt de flora en brengt het wateropnamemechanisme opnieuw in evenwicht
Leverziekten / verlaging van het cholesterolgehalte
- groene gerstpoeder bevat bèta-glucaan, een stof die de productie van gal in de lever stimuleert, wat op zijn beurt het cholesterol verlaagt
Hart-en vaatziekten
- het verlagen van het cholesterolgehalte is één mechanisme, maar niet het enige. Het hoge gehalte aan niacine en andere vitamines (C, E, B) voorkomt sclerosering (dunner worden, verzwakken) van de bloedvatwanden en beïnvloedt zelfs de processen van vorming van trombi (bloedstolsels)
Ontgifting:
- door de inname van SOD, vitamine C, B, E - bekend om hun antioxiderende werking, wordt een verhoogde bescherming en een groter zelfverdedigingsvermogen van het lichaam verzekerd tegen de schadelijke effecten gegenereerd door vrije radicalen
- plantaardige vezels verbeteren de darmtransit, vergemakkelijken de eliminatie van gifstoffen op dit niveau en helpen een normale darmflora te herstellen en te behouden, waardoor de spijsvertering wordt verbeterd en het immuunsysteem wordt versterkt
- de constante consumptie van groene gerst in combinatie met een passende inname van water (minimaal 40 ml per kg lichaam per dag) intensiveert de diurese en impliceert impliciet de eliminatie van katabolieten en toxines via de urine
- door het consumeren van groene gerst wordt alkalinisatie van het interne milieu geproduceerd en wordt de zuur-base-onbalans verminderd, wat een directe invloed heeft op de pH van het lichaam, met onmiddellijke effecten op: de herstelperiode na herstel, de herstelperiode na intense fysieke inspanning, nier- en leverdrainage, spijsvertering, gewrichtsontsteking, enz. (1, 2, 4, 6, 7)
Versterking van het cardiovasculaire systeem:
- er zijn onderzoeken die het lipidenverlagende effect en de vermindering van de LDL-oxidatie aantonen als gevolg van de dagelijkse consumptie van twee porties groene gerstpoeder gedurende 30-40 dagen (5)
- de toevoer van vitamine C en mineralen zoals calcium, natrium en kalium, helpt de integriteit en elasticiteit van de bloedvaten te behouden, de toevoer van calcium en ijzer stimuleert de vorming van erytrocyten, en dit alles, samen met de assimilatie van chlorofyl, herstelt het vermogen van het lichaam om de mechanismen van stolling, respectievelijk het oplossen van trombi, onder controle te houden. (5)
- een betere structuur en werking van het cardiovasculaire systeem betekent een betere interne bescherming, betere irrigatie met bloed, zuurstof en voedingsstoffen van alle organen en impliciet een algemeen welzijn op het niveau van het hele lichaam. (2,3,5)
Administratie:
Een effectieve kuur is er een van minimaal 30 dagen. Twee theelepels tweemaal daags betekent minimaal 5-6 g per dag.
Presentatie:
200 gr
Eigenschappen
Productcode | 21801 |
Categorie | Poeders, Dieet en voeding |
Merk | Phyto Biocare |
Volume | 200 g |
Levering vanaf | Roemenië |
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.