Beschrijving van de
Het product Manuka Honing MGO 550+ 250 g is een honing uit het verre Nieuw-Zeeland die, om manukahoning te mogen heten, moest voldoen aan een aantal voorwaarden opgelegd door de Nieuw-Zeelandse overheid. Veruit de belangrijkste van deze aandoeningen is het gehalte aan methylglyoxal (MGO) – een stof die van nature voorkomt in honing die wordt geproduceerd uit manukastruiken. Manukahoning MGO 550+ 250 g van Manuka Health bevat MGO in een gegarandeerde hoeveelheid van 55 mg of meer per 100 g van het product.
Een andere belangrijke voorwaarde om een product de naam manukahoning te geven is de herkomst. Elke MGO-manukahoning wordt alleen geproduceerd in bepaalde inheemse gebieden van de Nieuw-Zeelandse eilanden: eenvoudigweg daar waar vrij zeldzame manuka-struiken groeien (systematische naam Leptospermum scoparium).
Manuka is een groenblijvende struik die 2 tot zelfs 5 meter hoog wordt. Het heeft dichte takken en kleine, puntige bladeren, en de prachtige witte bloemen met vijf bloemblaadjes zijn bijzonder aantrekkelijk voor bijen, die gretig hun kostbare nectar verzamelen. Manukahoning moet grotendeels worden geproduceerd uit het stuifmeel van deze exotische plant.
Manuka MGO-honing onderscheidt zich van andere honingsoorten, bijvoorbeeld geproduceerd in Europa of gemaakt van andere planten, door verschillende andere kenmerken: een ongewone smaak, omschreven als mineraal en licht bitter, evenals een sterke geur, die doet denken aan heide en vochtige aarde.
Actieve Manukahoning MGO 550+ 250g
De in juli 2014 in Nieuw-Zeeland gepubliceerde studie, opgesteld door een team van deskundigen verbonden aan de werkgroep voor het definiëren van de kwalificatiecriteria voor manukahoning, gebaseerd op een jaar werk, definieert nauwkeurig wanneer een product manukahoning is en wanneer het geen manukahoning verdient. deze naam. Volgens deze regels is manukahoning alleen honing die:
- is homogene honing, geproduceerd in Nieuw-Zeeland, tijdens de periode dat manukastruiken bloeien,
- is grotendeels ontstaan uit de nectar van planten van de soort Leptospermum scoparium (manukastruiken),
- heeft een specifiek geleidbaarheidsbereik gespecificeerd in het onderzoek: 347-867 μS/cm,
- heeft een karakteristieke smaak: specifiek, mineraal en licht bitter,
- heeft een karakteristieke geur: specifiek, intens, aards en heide,
- bevat manukastruikpollen en andere ingrediënten die in het onderzoek worden genoemd, waaronder uiteraard methylglyoxal (MGO) en dihydroxyaceton (DHA).
Dihydroxyaceton (DHA) is een chemische verbinding die van nature voorkomt in de nectar van manukastruiken. Het is dit ingrediënt dat geleidelijk wordt omgezet in methylglyoxal (MGO),
Eigenschappen
Productcode | 327097 |
Categorie | Bijenproducten, Gezond eten |
Merk | Manuka Health |
Levering vanaf | Polen |
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.