Beschrijving van de
Grote kaasjeskruidthee, 50 g, Stef Mar Valcea
Er zijn verschillende planten bekend onder de naam kaasjeskruid. Het is Althaea officinalis L, in de volksmond grote kaasjeskruid, witte kaasjeskruid genoemd, waarvan de bloemen, bladeren en wortels worden gebruikt; Althaea rosea, in de volksmond tuinkaasjeskruid, rode kaasjeskruid, rujalina, zwarte rozen genoemd, waarvan de bloemen worden gebruikt; Mlva glabra Desv. - kaasjeskruid; Malva silvestris L. - Boskaasjeskruid, colaceii-babei, malaga, waarvan de bloemen en bladeren worden gebruikt; Malva verwaarlozinga Wallroth, in de volksmond casul-popii, cas, groene kaasjeskruid, kleine kaasjeskruid genoemd, waarvan alleen de bladeren worden gebruikt.
Manier van gebruik:
Interne pulmonale secretolytische werking, verzachtend, slijmoplossend, ontstekingsremmend van het ademhalings-, nier- en maag-darmstelsel (door slijmachtige stoffen en hun hydrolyseproducten).
Inwendig, in de vorm van thee (koude maceratie), bij ontstekingen van de luchtwegen (hoest, bronchitis, laryngitis), maar ook bij nierinfecties en maag-darmstoornissen. Extern: verzachtende en ontstekingsremmende werking. De bladeren en bloemen worden uitwendig gebruikt in de vorm van kompressen, als verzachtend en kalmerend middel. Aanbevolen voor laryngitis, tracheitis, vaginale wasbeurten, droge huid. Kaasjeskruidblaadjes vermengd met kamillebloemen en papavercapsules zorgen voor een goede gorgelbehandeling bij amandelontsteking en tandabcessen.
In de vorm van een klysma worden ze gebruikt bij aambeien. Kompressen worden gedurende 10-15 minuten op de droge en gerimpelde huid gebruikt. De wortels die in de mond worden gehouden, verwijderen heesheid en bij kinderen worden ze gebruikt om het doorkomen van tanden te bevorderen.
Intern: koude maceratie van een lepel wortel in 200 ml water, bij kamertemperatuur, gedurende 25 minuten; voeg na het persen een mespunt toe met natriumbicarbonaat, om geen maagirritatie te veroorzaken. De hoeveelheid wordt in fracties gedronken, in 4-5 porties per dag, gezoet.
Extern : infusie - 2 eetlepels bladeren in 200 ml kokend water; het wordt gebruikt bij furunculose. Afkooksel: 20 g wortel per 100 ml koud water; kook gedurende 20 minuten; het wordt gebruikt als gorgelmiddel, bij keelaandoeningen (laryngitis, tracheitis) en bij vaginale spoelingen. Afkooksel (in cosmetica): 30 g gemalen wortel in 450 ml koud water; kook gedurende 15 minuten; het wordt gebruikt in de vorm van kompressen voor de droge huid en rimpels.
Presentatie:
50 gr
Eigenschappen
Productcode | 5526 |
Categorie | Theeën, Dranken |
Merk | Stef Mar Valcea |
Volume | 50 g |
Levering vanaf | Roemenië |
Dit kan je ook interesseren
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.