Beschrijving van de
Volkoren roggemeel, 1 kg, Solaris
Het heeft andere eigenschappen dan tarwemeel bij het bakken, dit wordt verklaard door het feit dat de glutenmoleculen, door de aanwezigheid van pentosan, niet het kleverige effect produceren zoals tarwemeel om de gassen in het deeg vast te houden. Maar door de aanwezigheid van slijmachtige stoffen in rogge ontstaat bij het bakken een aromatische bruine korst, waarbij roggebrood dichter is dan tarwebrood.
Methode van voorbereiden :
Als toevoeging aan sauzen, soepen, soepen, gerechten, dessertcrèmes, ter verbetering van de smaak en voedingswaarde.
Rogge met sesam en greens
Ingrediënten: 100 g roggemeel, 300 ml water, sesampasta, groen (naar voorkeur)
Doe het roggemeel in heet water met zout en meng voortdurend tot een consistente pasta ontstaat. Voeg sesampasta en fijngehakte groen toe. Het wordt koud geconsumeerd.
Crème van rogge
Ingrediënten: 150 g roggemeel, 200 ml water, boter, honing
Kook het water en giet het over het roggemeel, onder voortdurend roeren tot het een homogeen mengsel wordt, alles op laag vuur. Haal na 15 minuten van het vuur en voeg boter en honing toe. Het wordt warm geserveerd.
Volkoren roggebrood
Ingrediënten: 250 g roggemeel, 500 g volkorenmeel, 2 eetlepels zout, 25 g gist, 450 ml warm water, 2 eetlepels olie, melk, komijn.
Het wordt op dezelfde manier bereid als tarwemeelbrood.
Presentatie:
1 kg
Eigenschappen
Productcode | 46049 |
Categorie | Meel, Meel, zemelen en mixen |
Merk | Solaris |
Volume | 1000 g |
Levering vanaf | Roemenië |
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.