Beschrijving van de
Bananenchips met zoete chilismaak, 75 g, SaMai
SAMAI Plantain Chips zijn gemaakt van kookbananen van topkwaliteit, geteeld door lokale boeren in Ecuador aan de Pacifische kust van Zuid-Amerika.
Kenmerken:
De bakbanaan (kookbanaan) is een soort banaan die gekookt, gestoomd en gebakken gegeten wordt. Vanwege het hoge voedingsgehalte wordt het in veel kustgebieden van Zuid-Amerika, Afrika en Azië als hoofdvoedsel beschouwd.
Bananen worden op natuurlijke wijze gerijpt, vervolgens met de hand geplukt en de mooiste stukken worden geselecteerd. Vervolgens wordt het getransporteerd naar het verwerkingsbedrijf, dat pal naast de plantages ligt, zodat de grondstoffen zo vers mogelijk blijven. Eenmaal in de fabriek wordt het door deskundige handen gesorteerd, geschild en in plakjes gesneden. Daarna worden ze krokant gebakken in pure, niet-gehydrogeneerde plantaardige olie, waarbij de natuurlijke en voedingsrijke smaak van de banaan behouden blijft.
Bevat geen toegevoegde suikers, kunstmatige smaakversterkers, smaakstoffen, kleurstoffen of mononatriumglutamaat (MSG). Zo zijn volledig natuurlijke smaken gegarandeerd.
De chips worden onder strikt gecontroleerde omstandigheden verpakt om de versheid en uitstekende kwaliteit van het product te behouden.
Waarom hebben we gekozen voor niet-gehydrogeneerde palmolie?
Voor het frituren van bakbananen wordt alleen niet-gehydrogeneerde palmolie (palmoleïne) gebruikt. Deze minder verzadigde (meer vloeibare) olie wordt door koken en persen uit de oliepalmvrucht gewonnen. Tijdens het proces worden geen chemicaliën gebruikt. In tegenstelling tot palmpitolie en kokosolie bevat palmoleïne minder verzadigde componenten.
Zoals alle plantaardige oliën bevat palmoleïne geen cholesterol en omdat het geen hydrogenering vereist, bevat het geen transvetten. Rijk aan tocoferol en tocotriënol (vitamine E). Rode palmolie is de beste natuurlijke bron van bètacaroteen (provitamine A).
Palmoleïne werd geselecteerd voor de bereiding van SAMAI-producten op basis van de volgende sleutelfactoren:
De vetzuren in palmolie zijn perfect in balans, waardoor de olie ook bij hoge temperaturen stabiel blijft.
Oliepalmen worden in dezelfde regio, de Ecuadoriaanse tropen, verbouwd als de andere ingrediënten. Op deze manier wordt verse olie gebruikt en wordt tegelijkertijd bijgedragen aan de ontwikkeling van de lokale economie.
Last but not least is de gebruikte olie afkomstig van plantages buiten beschermde regenwouden. Palmbomen bedekken hun omgeving met een groen bladerdak, waardoor de ontwikkeling van veel planten en organismen mogelijk is. Door kooldioxide te absorberen, zijn ze effectiever in het reinigen van de lucht dan sojabonenplantages.
Eigenschappen:
100% natuurlijk
Glutenvrij
Lactose vrij
Geen toegevoegde suiker
Geen transvetten
Geen cholesterol
Geen oliezaden
Geen maïs
Geen GGO's
Geen MSG (mononatriumglutamaat)
Koosjer
Vegetarisch.
Voedingswaarden/100g product
Energie 2093kJ / 501kcal
Vet 25,7 g
waarvan verzadigde vetzuren 10,3 g
Koolhydraten 63,7 g
waarvan suikers 16,7 g
Vezel 3,2 g
Eiwit 2 g
Zout 0,75 g
Ingrediënten:
Kookbanaan (70%), niet-gehydrogeneerde palmolie, chilipoeder (2,5%), zeezout, antioxidant: citroenzuur.
Land van herkomst:
Ecuador
Presentatie:
75 gr
Eigenschappen
Productcode | 110233 |
Categorie | Hapjes, Dieet en voeding |
Merk | SaMai |
Volume | 75 g |
Levering vanaf | Roemenië |
Productbeoordelingen
Er zijn geen beoordelingen voor dit product.