Gevriesdroogde oploskoffie uit Colombia met vanille- en kaneelsmaak. Het proces waarmee de gevriesdroogde koffie van Juan Valdez wordt verkregen, is gebaseerd op de dehydratatie van het koffie-extract, waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer lage temperaturen. Door dit proces blijven de natuurlijke smaak en het aroma behouden. Het is een sublimatiedroogproces. Dit betekent dat een stof, zoals water, van een vaste stof naar een gas gaat zonder de vloeibare fase te doorlopen. De belangrijkste kwaliteit van gevriesdroogde koffie is dat deze, eenmaal gemengd met water, al zijn fysieke kenmerken terugkrijgt: aroma en smaak.
Gevriesdroogde oploskoffie uit Colombia met vanille- en kaneelsmaak. Het proces waarmee de gevriesdroogde koffie van Juan Valdez wordt verkregen, is gebaseerd op de dehydratatie van het koffie-extract, waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer lage temperaturen. Door dit proces blijven de natuurlijke smaak en het aroma behouden. Het is een sublimatiedroogproces. Dit betekent dat een stof, zoals water, van een vaste stof naar een gas gaat zonder de vloeibare fase te doorlopen. De belangrijkste kwaliteit van gevriesdroogde koffie is dat deze, eenmaal gemengd met water, al zijn fysieke kenmerken terugkrijgt: aroma en smaak.